Slow Coffee (filterkoffie) pakketten

De term Slow Coffee heeft betrekking op de tijdsduur die de zettechniek vergt. Het betekent even de tijd nemen voor een bijzondere kop koffie.

Slow Coffee lijkt veel op de ouderwetse filterkoffie zoals we die allemaal wel kennen. In die zin is deze zetmethode dan ook niks nieuws onder de zon. De Slow Coffee is echter herontdekt door de jonge en nieuwste generatie van koffieliefhebbers.

De Slow Coffee methode is herontdekt onmdat men erachter kwam dat de ‘snelle’ techniek van het maken van een espresso en andere vergelijkbare koffiezetmethodes niet voor elke koffiesoort geschikt bleken te zijn. Met name spannende frisse en fruitige koffiesoorten zijn minder geschikt voor het maken van espresso omdat deze zetmethode frisse smaken dusdanig versterkt dat de aangename frisheid omslaat naar een zeer onaangename zuurheid. De manier van roosteren van de bonen is eveneens anders dan het roosteren van een espresso blend.

Daar waar je een shot espresso in pakweg 25 seconden zet, neemt een kopje slow coffee maken gemiddeld 3 tot 5 minuten in beslag. Net als een bij een ‘ouderwets’ kopje opschenkkoffie wordt bij Slow Coffee heet water op versgemalen koffie in een filter geschonken. Langzaam druppelt het hete (niet kokende!) water door het koffiemaalsel, waardoor alle spannende en frisse smaken van de koffie opgenomen worden.

Om het de koffieliefhebber zo makkelijk mogelijk te maken stelde Paqhuis Maestricht een aantal koffiepakketten samen zodat u (meteen) aan de slag kunt met het bereiden van uw eigen verse Slow Coffee. Het pakket 'compleet' is speciaal samengesteld voor de startende (veeleisende) koffieliefhebber. Met de aanschaf van een 'compleet' pakket profiteert u bovendien van een gereduceerde prijs. Bij de overige pakketten zijn wij ervan uitgegaan dat u reeds in het bezit bent van diverse onderdelen. Mooi voor uzelf en erg geschikt als cadeau.

© 2017 - 2021 phmshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel